Ruimte, snelheid, zeeën hebben jullie mij ontnomen
en de brute aarde kreeg van jullie alle kans.
Wat zijn jullie er nou al met al mee opgeschoten?
‘k Heb m’n lippen nog en ze bewegen als vanouds.

Osip Mandelstam, mei 1935

hallo@mamaflorijn.nl
 +31 (0)6 282 680 56 

/ Events / Mama Florijn: Made in Zuidoost
mama florijn

Mama Florijn: Made in Zuidoost

Wij, bewoners van Florijn, zijn de initiatiefnemers van een ambitieus kunstproject om Mama Florijn in de schijnwerpers te zetten. Want ten tijde van grote veranderingen maken wij gezamenlijk kunst om beter grip te krijgen op onze omgeving, onze verhalen- en onszelf. Wij claimen ownership.

Een kleurrijke schreeuw om positieve aandacht op ons te vestigen. Want Florijn bestaat bijna 50 jaar- tijd om de bijzondere geschiedenis van de flat en haar bewoners een gezicht te geven.

En dit doen wij natuurlijk in Zuidoost-style. Met een divers palet aan smaken en kleuren, geuren, en interacties geven wij verschillende vormen aan Mama Florijn. Wij maken een Monumentaal Kunstwerk, gebaseerd op de schatten die de flat rijk is. Kunstenares Raquel van Haver maakt in co-creatie met haar Florijn buren een muurschildering op de kopgevel van Florijn-Noord. Ze laat zich inspireren door de verhalen van de flat, opgehaald via ons Verhalen Archief- een collectieve inspanning om minimaal 100 verhalen in te zamelen.

Wij pakken groots uit, en tillen onszelf en het stadsdeel naar een hoger niveau. Samen maken wij Mama Florijn: het Muurkunstwerk, de Podcast, de Flatkrant, het Kunstboek, het Vakantieterrein, het Schrijfverblijf, en het Florijn Fonds.

Wil jij jouw verhaal met ons delen? Wij willen het graag horen. Sluit je aan, doe mee: Want Mama Florijn = Made in Zuidoost.

 

Bel ons: 06 28268056
Mail ons: hallo@mamaflorijn.nl
Bezoek ons: ‘Het Schrijfverblijf’, tegenover de BSO in Florijn 46
Ma-Vr 12:00- 17:00